The Made in Italy Official Portal in ROMANIAItaltrade.com
Despre noi Contact Hartă site Trimiteri

Directorul de Afaceri Made in Italy

Propunerea dvs. de Afaceri
Societăţi italiene
Ştiri
Evenimente Afaceri
Punct focal
Salon
Reflector
Camera Internaţională de Presă
Expo în Italia
Cursuri & Seminarii
Italia & Piaţa Mondială


    

Home > ROMANIA > Despre noi


Despre noi

Institutul national de Comert Exterior (ICE) este un organism public cu sarcini in promovarea, facilitarea si dezvoltarea schimburilor comerciale intre Italia si restul lumii, sprijinind internationalizarea societatilor italiene, indeosebi a celor mici si mijlocii, precum si implementarea activitatilor lor pe pietele externe. Institutul, cu sediul central la Roma, dispune de birouri regionale in Italia si de o retea externa alcatuita din peste o suta de birouri in 80 tari. Activitatile desfasurate de ICE sunt finantate cu precadere din fonduri publice acordate de catre Ministerul italian al Activitatilor Productive.

Informare cu privire la piete
ICE culege informatii cu privire la pietele externe si la oportunitatile de schimburi comerciale printr-o monitorizare permanenta a pietelor, a fluxurilor comerciale si de investiii, activitate desfasurata de catre Birourile sale din strainatate. Pentru a permite accesul simplu si imediat, intregul patrimoniu informational al ICE este disponibil on-line la adresa de internet http://www.ice.gov.it.

Asistenta pentru a patrunde si a se dezvolta pe noi piete
Prin reteaua de birouri de care dispune in numeroase tari, ICE este in masura sa garanteze un sprijin total pentru oricare societate italiana care intentioneaza sa patrunda si sa se dezvolte pe pietele internationale.
Obiectivele pe care aceste societati le pot atinge prin intermediul serviciilor ICE incep de la analiza concurentei pana la verificarea gradului de receptivitate a pietei fata de un produs, ajungand pana la evaluarea globala a contextului operational, legislativ si tehnic in care ar urma sa activeze.
In acest cadru, ICE are un rol de ghid institutional in materie de strategii de abordare a pietelor, avand menirea de a gasi raspunsuri l amultiplele exigente ale fiecarei societati.
Asistenta oferita de ICE pe pietele externe este structurata pe patru tipuri de servicii: analize de piata, identificare si selectionare de parteneri, promovarea societatilor si asistenta operativa in loco.

Activitatea de promovare a notiunii ''Made in Italy'' in lume
ICE intensifica oportunitatile de afaceri prin participarea la Targuri Internationale, misiuni economice, simpozioane si conferinte, actiuni de comunicare si alte initiative cuprinse in Programul Promotional Public. De asemenea sustine dezvoltarea societatilor italiene pe pietele externe, intareste imaginea ''Made in Italy'' in lume, promoveaza colaborarea industriala si atragerea de investitii straine in Italia prin reteaua de Birouri in strainatate si prin colaborarea cu institutii si organisme la nivel national si teritorial.
ICE promoveaza colaborarea industriala si realizeaza acorduri cu Autoritatile Regionale, acorduri sectoriale si intelegeri cu alte entitati (camere de comert, organizatori de targuri, universitati si alte institutii de invatamant), cu scopul de a facilita procesul de internationalizare a sectorului artizanal, a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si a unor sectoare productive specifice.

Cooperare multilaterala
ICE sprijina soicetatile italiene in activitatea de cooperare internationala prin facilitarea accesului la finantari din partea Organismelor Internationalesi prin stimularea oportunitatilor de constituire de joint venture precum si de parteneriate industriale si tehnologice.

Biroul ICE din Bucuresti
Biroul ICE din Bucuresti desfasoara activitatea de informare, asistenta si promovare pentru firmele italiene care doresc inceperea sau extinderea activitatilor in Romania, precum si pentru firmele romanesti interesate sa intre in legatura cu parteneri italieni.
Biroul dispune de o importanta banca de date ce contine adrese ale firmelor italiene din toate domeniile de activitate.

< Home


PER I VISITATORI ITALIANI www.ice.gov.it

Disclaimer - ©Copyright - Italian Trade Promotion Agency - Cookie Policy


Certificate N. IT16/0545
ISO 9001 / UNI EN ISO 9001:2008